2024 Eko-Üretim Dönüşüm Programı İmza Töreni Yapıldı

12 Mart 2024

2024 Eko-Üretim Dönüşüm Programı İmza Töreni Yapıldı

2024 Eko-Üretim Dönüşüm Programı İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı bugün Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Sanayideki yeşil dönüşümün zorunluluklarının ve fırsatlarının konuşulduğu toplantıda Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz ve Genel Sekreter Dr. A. Mete Çakmakcı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız ve Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) Genel Sekreteri Emine Doğrukök protokol imzaladı.

Protokol imza töreninde konuşan TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz, Vakıf olarak 30 yılı aşkın süredir Türkiye’deki özel sektörün uluslararası rekabetçiliğini arttırmak için öncül ve özgün programlar yürüttüklerini dile getirerek, 2023 itibariyle TTGV’nin rotasını iklim teknolojilerine çevirdiğini belirtti. Yeşil dönüşüm sürecinde sanayi kuruluşlarının özellikle KOBİ ve OBİ’lerin farkındalıklarını ve kaynak eksikliğini gözlemlediklerini söyleyen Özgürbüz, TTGV’nin bu ihtiyacı 2022 yılı ortasından itibaren Eko-Üretim Dönüşüm Programı ile çözüm bulmayı hedeflediğini söyledi. Programa özel geliştirilen metodoloji ve analiz aracıyla yetmişten fazla firmanın eko dönüşümüne yön verdiklerini, analizler sonucu ortaya çıkan raporlarla yol haritası oluşturduklarına dikkat çeken Özgürbüz, iş birliği protokolünün Ankara sanayicisi için önemli etkileri olacağını dile getirdi.

ASO Genel Sekreteri Cansız, yeşil dönüşümün bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgusunu yaparak bu dönüşümü Türkiye’nin ıskalama şansı olmadığını söyledi. Uluslararası fonların yeşil dönüşüme uygun kullanımını çok kıymetli bulduklarını belirten Cansız, TTGV’nin sivil toplum kuruluşları ve kamu paydaşlarını bir araya getirerek rekabetçiliği destekleyen programlarını takip ettiklerini, bugünkü programın da Ankara’daki sanayi firmalarının yeşil dönüşümüne katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

AKA Genel Sekreteri Emine Doğrukök, Türkiye’deki yirmi altı kalkınma ajansından biri olarak dönüşüm süreçlerindeki potansiyeller ve darboğazlara dikkat çekerken, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerinin doğru yönlendirilmesinin önemini vurguladı. AKA olarak Yeşil Yaka Programı’na büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede nitelikli insan kaynağına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Doğrukök, üç kurumun iş birliğinde yürütülecek faaliyetlerin Ankara sanayisinin yeşil dönüşümüne büyük etki edeceğine inandığını belirtti.

Protokol imza töreninin ardından TTGV Genel Sekreter Danışmanı Evren Bükülmez, Eko-Üretim Dönüşüm Programı’na ilişkin program detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Eko-Üretim Dönüşüm Programı hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Programa buradan başvurabilirsiniz.

TTGV e-bültenine katılmak ve bizden haberdar olmak için kayıt olabilirsiniz.