TTGV Bülten | Ocak 2024

31 Ocak 2024

TTGV Bülten | Ocak 2024

Neler Yaptık?

Faaliyetlerimiz & Etkinliklerimiz

 
Temiz Hidrojen Teknolojileri Derin Analiz Raporumuzun Özetini Yayınladık
Hidrojen teknolojilerini geniş bir perspektiften ele aldığımız ve hidrojenin üretiminden tüketimine giden bir “değer zinciri” yaklaşımı sergilemeye çalıştığımız özet raporumuzu buradan okuyabilirsiniz.
 
Temiz hidrojen teknolojilerindeki sorunları, fırsatları, çözüm önerilerini ve örnek uygulamaları ele aldığımız özet raporumuzun kapsamlı versiyonu için onculprojeyatirim@ttgv.org.tr üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
Ankara Sanayi Odası ve Ankara Kalkınma Ajansı ile Potansiyel İş Birliklerini Görüştük
25 Ocak'ta Ankara Kalkınma Ajansı'nın aynı zamanda ev sahipliğini üstlendiği toplantıda Ankara Sanayi Odası ve TTGV olarak potansiyel iş birliklerini ve fırsatları görüşmek için bir araya geldik
 
TRT Haber ve TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'na Konuk Olduk
Genel Sekreter Yardımcımız Hanzade Sarıçiçek, 2023 ve 2024 için iklim teknolojilerini ve kritik alanları değerlendirmek üzere TRT Haber'e konuk oldu.

İklim teknolojilerinde ciddi bir rekabet alanı olduğuna vurgu yapılan röportajda, yeşil ve yenilenebilir enerjiye vurgu yapılarak, tüm ekonomilerin karbonsuzlaşma ve yeşil dönüşüme adapte olması gerektiğini belirtildi.

Röportajı buradan izleyebilirsiniz.
İklim Lab Komünite uzmanlarımız Buse Hıdıroğlu ve Esra Boran, iklim teknolojilerinin geleceği ve yenilenen İklim Radarı'nı değerlendirmek üzere TRT TSR'de yayınlanan Tekno Vadi programına konuk oldular.

Program kaydını buradan dinleyebilirsiniz.
 
Programlarımızı Geliştiriyoruz
İklim teknolojileri alanında, #İklimÖncüsü misyonumuza paralel olarak programlarımızı ve faaliyetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Girişimcilik programımız olan HİT Programı'ndan gelen bilgi ve tecrübe ile;
  • Öncül iklim teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve TRL 1-4 seviyesinde bulunan, araştırma tabanlı ve teknolojik derinliği olan girişimler/araştırmacı hedef kitlesine yönelik olarak erken aşamada teknoloji kıymetlendirmeye ve ekonomik değer yaratma perspektifi kazandırmaya yönelik kapasite gelişimi sağlanması amacıyla Öncül Proje Tohum Programı'nı,
  • TRL 5-7 seviyesinde bulunan, fonksiyonel ilk sonuçlarını almış ama ürünleşme ve pazar validasyonu konusunda desteğe ihtiyaç duyan girişimlerin, sektörel tecrübeye ve iş geliştirme deneyimine ulaşmasını ve saha uygulamasına yönelik ortaklık geliştirmesinin sağlanması amacıyla Öncü Proje Demo Programı'nı uygulamaya aldık.

TTGV e-bültenine katılmak ve bizden haberdar olmak için kayıt olabilirsiniz.