TTGV; 1994 ve 1995 yıllarında imzalanan iki anlaşma ile Türkiye`ye tahsis edilen 26,1 M ABD doları tutarındaki fonun protokol amaçları doğrultusunda kullanımının koordinasyonunu üstlenmiştir. Bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalar aşağıda özetlenmiştir;
- OTİM kullanıcılarının adreslerine ulaşılarak kullanılan teknoloji, kullanılan OTİM, ürün ve ara ürünlerin tanımlanması için çalışmalar yapılması.
- Özellikle KOBİ`lerin OTİM`lerin üretimde kullanımdan kaldırılmasına yönelik koşullar, teknolojik seçenekler ve sağlanabilecek destekler konusunda bilgilendirilmesi ve seminerler düzenlenmesi.
- OTİM giderme seçeneklerini ortaya koymaya yönelik demonstrasyon projeleri hazırlanması,
- Ülke çapında değişim projelerinin hazırlanarak Dünya Bankası aracılığıyla Çok Taraflı Fon`a sunulması ve destek sağlanması,
- Onaylanan projelerin yönetilmesi ve izlenmesi.
Proje kapsamında TTGV 32 ülke projesi altında toplam 171 firmaya 25,5 Milyon ABD doları destek sağlamıştır. Bugüne kadar desteklenen projelerle Türkiye`de 1. derecede öncelikli OTİM tüketimi, zorunlu alanlar hariç tamamen giderilmiştir.










